Meet uw ruimte

Voordat u drastische beslissingen kunt nemen over het inrichten van uw woonruimte, moet u een nauwkeurig beeld hebben van de vierkante meters. Ontwerper Kate Lester merkt tenslotte op: “De juiste afmetingen zorgen ervoor dat u de juiste maat vloerkleed, meubels en raambekleding kiest.” En onthoud dat als u uw due diligence van tevoren doet, u zowel tijd als geld bespaart – het bestellen en retourneren van meubels en accessoires omdat ze niet in een ruimte passen zoals u had gehoopt, kan een hele klus zijn!


Vestig uw intenties

Het bepalen van de manier waarop u wenst, nou ja, in uw woonkamer te leven, zal het decoratieproces aanzienlijk bepalen. “Het is van cruciaal belang om volledig te begrijpen hoe u uw ruimte wilt gebruiken voordat u met het ontwerpproces begint”, stelt ontwerper Mark Lavender.
Er is echter geen one-size-fits-all gebruik voor een woonruimte. “Persoonlijk wist ik dat onze woonkamer bedoeld was om te praten en te lezen”, zegt ontwerper Tracy Morris over haar eigen ruimte. “Dus plaatste ik de meubels in een groep die een maximale conversatie mogelijk maakte en me toestond om bij het raam te lezen.” In andere ruimtes kunnen bestaande armaturen, zoals een open haard of ingebouwde rekken, vanaf het begin de meubelopstelling beïnvloeden en het besluitvormingsproces vergemakkelijken.
Het is van cruciaal belang om ook realistisch te zijn over uw intenties voor de ruimte, en niet alleen uw ontwerp te baseren op wat u ziet in hoogwaardige ontwerppublicaties. “Zorg ervoor dat de kamer u en uw levensstijl weerspiegelt – wat uw behoeften op dat moment ook zijn, zorg ervoor dat de kamer daarvoor dient”, zegt ontwerper Rozit Arditi. “Als je kinderen hebt, heb je geen glazen salontafel of te veel staande lampen nodig die struikelgevaar kunnen opleveren. Kies in plaats daarvan voor een houten tafel en wandkandelaars.”


Focus op je esthetiek

Vraagt ​​Lester: “Voel je de moderne boerenvibes, of meer romantisch en vrouwelijk?” Het kan natuurlijk een uitdaging zijn om te bepalen welke richting u op wilt met uw woonkamerinrichting als u merkt dat u zwijmelt over vele soorten decorstijlen. Het is niet nodig om je alleen aan één bepaalde look te binden, maar het is belangrijk om een ​​algemeen schema op te stellen. “De ruimte hoeft geen totaal themafeest te zijn, maar het bepalen en de algemene ontwerprichting zal helpen bij het beperken van selecties voor de ruimte”, zegt Lester. Bij het nemen van deze beslissing komt het leuke gedeelte – wenden tot favoriete bronnen voor inspiratie. Lester bladert graag door designboeken, tijdschriften of Pinterest. “Ik wil graag ten minste 10 afbeeldingen hebben die helpen bij het ontwerpen van een kamer”, biedt ze aan.

https://huiseninrichting.startkwartier.nl/

https://hout.uwbegin.nl/

https://fijnwonen.favorietje.nl/

https://boom-hout.eigenoverzicht.nl/

https://hout.mijnzooi.nl/

https://tuin.startsleutel.nl/

https://hout.startee.nl/

https://huiseninrichting.slimmestart.nl/

https://wonen.beginzo.nl/

https://interieur.linkspot.nl/

https://hout.bestevanhetnet.nl/

https://tuinen.boogo.nl/

https://hout.site-nl.nl/

https://interieur.benelinx.nl/

https://hout.zoekned.nl/

https://hout.m4n.nl/

https://wonen.beginspot.nl/

https://wonen.startpalace.nl/

https://hout.linkkwartier.nl/

https://hout.linkpaginas.nl/

https://slaapkamer.sitepark.nl/

https://hout.de-beste-informatie.nl/

https://hout.linktotaal.nl/

https://hout.startrichting.nl/