Alles wat u moet weten over het opvoeden van uw eerste kat

De beslissing om uw eerste kat te adopteren is een monumentale beslissing, zowel voor u als voor uw nieuwe kat. Of je nu overweegt een kat te nemen, of net je eerste hebt geadopteerd, deze tutorial is ontworpen om je relatie met deze speciale kat duurzaam te maken, zodat de kat zijn “voor altijd thuis” heeft gevonden.

Maak een boodschappenlijstje voor je nieuwe kat

Een nieuwe kat mee naar huis nemen lijkt veel op het adopteren van een mensenbaby. In het geval van een kat koop je echter een kattenbak in plaats van een commode.

Voordat u uw nieuwe kat of kitten mee naar huis neemt, moet u een aantal dingen verzamelen of kopen, zodat uw kat zich eerder een familielid dan een bezoeker zal voelen. Doe dit een paar dagen van tevoren om de stress voor u en uw kat op de “homecoming day” tot een minimum te beperken. In de opwinding van het thuisbrengen van je kat, wil je niet plotseling om 20.00 uur ontdekken. dat u vergeten bent kattenvoer te kopen.

Bereid een veilige ruimte voor uw kat voor

Een “veilige kamer” hoeft geen aparte kamer te zijn, maar kan een lege kast zijn, een hoek van uw slaapkamer met een beschermend scherm of een zelden gebruikte badkamer. Het belangrijkste is dat uw nieuwe kat een plek heeft die hij ‘thuis’ kan noemen, waar hij zich kan terugtrekken en rusten. Hij kan er vrijwillig voor kiezen om met jou en andere familieleden om te gaan, maar laat hem voorlopig beslissen of hij zich wil verstoppen of zich ermee wil bemoeien. Het kan enkele dagen tot een week of langer duren, afhankelijk van de geschiedenis, maar uw geduld zal op dit punt exponentiële resultaten opleveren in een gelukkiger relatie met uw kat in latere dagen.

Maak je huis kat-proof

Rubberen band die de handgrepen op de kast vastzet, zodat katten er niet in kunnen komen.
Je hebt besloten waar je heen gaat om je nieuwe kat te adopteren; misschien heb je je selectie al beperkt tot één kat die je gewoon mee naar huis moet nemen. Je hebt de benodigdheden van de boodschappenlijst ingeslagen en je hebt de ‘veilige kamer’ van Kitty voorbereid. Er is nog maar één stap over voor Homecoming Day: uw huis katbestendig maken om slijtage aan het huishouden en de nieuwe aankomst te voorkomen.

Hoewel het enige tijd zal duren, is het kattenbestendig maken van uw huis geen hogere wiskunde. Het vereist alleen je bereidheid om naar het niveau van een kat te gaan om gevaarlijke verleidingen te bespioneren, samen met het vermogen om als een kat te denken.

Breng je nieuwe kat naar huis

Oh blije dag! Je hebt al je voorbereidingen getroffen en de grote dag is eindelijk aangebroken om je nieuwe kat mee naar huis te nemen. Hoewel iedereen enthousiast is, is het waarschijnlijk beter om er geen groot familie-evenement van te maken. Je nieuwe baby zal waarschijnlijk genoeg gestrest zijn zonder dat een heleboel mensen om zijn aandacht strijden, vooral als je jonge kinderen in huis hebt.

Neem uw kat mee voor zijn eerste veterinaire bezoek

Het eerste dierenartsbezoek van uw nieuwe kat is van het grootste belang. Je zult jezelf willen verzekeren van zijn goede gezondheid en zijn vaccinaties en tests voor Feline Immunodeficiency Virus (FIV) en het Feline Leukemie Virus (FeLV) willen halen, als dit nog niet is gedaan door het adoptiebureau. Ook moet u, tenzij dit al is gedaan, een afspraak maken voor het steriliseren of castreren van uw nieuwe kat.

Bereid je van tevoren voor op de mogelijke vraag: “Wil je een declaw met die onzijdige?” Het juiste antwoord is natuurlijk: “Nee, dank je. Mijn kat heeft zijn klauwen nodig.”

https://katten.startee.nl/

https://katten.mijnzooi.nl/

https://katten.zoekned.nl/

https://katten.startsleutel.nl/

https://katten.verstandig-vergelijken.nl/

https://katten.benelinx.nl/

https://katten.linkmee.nl/

https://katten.web-directory.nl/

https://katten.rtlplaza.nl/

https://katten.zoeklink.nl/

https://katten.jouwlinkhier.nl/

https://dierentips.gerelateerd.nl/

https://katten.linkhotel.nl/

https://katten.websitelink.nl/

https://katten.linkexplorer.nl/

https://dieren.webgidsje.nl/

https://katten.startuwpagina.nl/

https://dieren.linkkwartier.nl/

https://katten.startuwpagina.nl/

https://katten.starthoekje.nl/