Wat zijn zonnepanelen en hoe werken ze?

Zonnepanelen kunnen worden gebruikt voor een breed scala aan toepassingen, waaronder externe voedingssystemen voor cabines, telecommunicatieapparatuur, teledetectie en natuurlijk voor de productie van elektriciteit door residentiële en commerciële zonne-elektrische systemen.

Op deze pagina bespreken we de geschiedenis, technologie en voordelen van zonnepanelen. We leren hoe zonnepanelen werken, hoe ze worden gemaakt, hoe ze elektriciteit opwekken en waar je zonnepanelen kunt kopen.

Een korte geschiedenis van zonnepanelen
Edmond Becquerel ontdekte het fotovoltaïsche effect.
De ontwikkeling van zonne-energie gaat meer dan 100 jaar terug. Vroeger werd zonne-energie vooral gebruikt voor de productie van stoom die vervolgens gebruikt kon worden om machines aan te drijven. Maar het was pas met de ontdekking van het “fotovoltaïsche effect” door Edmond Becquerel dat de omzetting van zonne-energie uit zonlicht mogelijk zou maken. De ontdekking van Becquerel leidde vervolgens tot de uitvinding in 1893 door Charles Fritts van de eerste echte zonnecel die werd gevormd door platen van selenium te coaten met een dun laagje goud. En uit dit bescheiden begin zou het apparaat voortkomen dat we tegenwoordig kennen als het zonnepaneel.

Russel Ohl, een Amerikaanse uitvinder op de loonlijst van Bell Laboratories, patenteerde in 1941 de eerste siliciumzonnecel ter wereld. De uitvinding van Ohl leidde in 1954 tot de productie van het eerste zonnepaneel door hetzelfde bedrijf. Zonnepanelen vonden hun eerste reguliere gebruik in ruimtesatellieten. Voor de meeste mensen was het eerste zonnepaneel in hun leven waarschijnlijk ingebed in hun nieuwe rekenmachine – rond de jaren 70!

Tegenwoordig worden zonnepanelen en complete zonnepaneelsystemen gebruikt voor een breed scala aan toepassingen. Ja, zonnepanelen in de vorm van zonnecellen worden nog steeds gebruikt in rekenmachines. Ze worden echter ook gebruikt om hele huizen en commerciële gebouwen van zonne-energie te voorzien, zoals het hoofdkantoor van Google in Californië.

Hoe werken zonnepanelen?
Diagram fotovoltaïsch zonne-energiesysteem
Zonnepanelen verzamelen schone hernieuwbare energie in de vorm van zonlicht en zetten dat licht om in elektriciteit die vervolgens kan worden gebruikt om stroom te leveren voor elektrische belastingen. Zonnepanelen bestaan ​​uit verschillende individuele zonnecellen die zelf weer zijn samengesteld uit lagen silicium, fosfor (dat zorgt voor de negatieve lading) en boor (dat zorgt voor de positieve lading). Zonnepanelen absorberen de fotonen en wekken zo een elektrische stroom op. De resulterende energie die wordt gegenereerd door fotonen die het oppervlak van het zonnepaneel raken, zorgt ervoor dat elektronen uit hun atomaire banen worden geslagen en worden vrijgegeven in het elektrische veld dat wordt gegenereerd door de zonnecellen, die deze vrije elektronen vervolgens in een gerichte stroom trekken. Dit hele proces staat bekend als het fotovoltaïsche effect. Een gemiddeld huis heeft meer dan genoeg dakoppervlak voor het benodigde aantal zonnepanelen om genoeg zonne-elektriciteit te produceren om in al zijn stroombehoeften te voorzien. De overtollige opgewekte elektriciteit gaat naar het hoofdelektriciteitsnet, wat ‘s nachts zijn vruchten afwerpt in het elektriciteitsverbruik.

In een goed uitgebalanceerde op het net aangesloten configuratie wekt een zonnepaneel overdag stroom op die ‘s nachts in huis wordt gebruikt. Met programma’s voor nettometing kunnen eigenaren van zonnegeneratoren worden betaald als hun systeem meer stroom produceert dan nodig is in huis. In off-grid zonne-energietoepassingen zijn een accubank, laadregelaar en in de meeste gevallen een omvormer noodzakelijke componenten. Het zonnepaneel stuurt gelijkstroom (DC) elektriciteit via de laadregelaar naar de accubank. De stroom wordt vervolgens van de batterijbank naar de omvormer getrokken, die de gelijkstroom omzet in wisselstroom (AC) die kan worden gebruikt voor niet-gelijkstroomapparaten. Bijgestaan ​​door een omvormer, kunnen zonnepanelen-arrays worden gedimensioneerd om te voldoen aan de meest veeleisende elektrische belastingvereisten. De wisselstroom kan worden gebruikt om belastingen in huizen of commerciële gebouwen, recreatievoertuigen en boten, afgelegen hutten, huisjes of huizen, verkeerscontroles op afstand, telecommunicatieapparatuur, olie- en gasstroombewaking, RTU, SCADA en nog veel meer van stroom te voorzien.

https://zonnepanelen.linkkwartier.nl/

https://zonnepanelen.beginzo.nl/

zonnepanelen

https://leeuwarden.linkhotel.nl/

https://frieslandgids.starthoekje.nl/

https://energie.zoek-start.nl/

https://zonne-energie.startuwpagina.nl/

https://zon.websitecentrum.nl/

https://zonne-energie.paginapunt.nl/

https://zonne-energie.websitelink.nl/

https://zonne-energie.vindjeviahier.nl/

https://zonnepanelen.zoekvinden.nl/

https://zonnepaneel.jouwpagina.nl/

https://zonnepaneel.allepaginas.nl/